Gedragstherapie

Problemen

Het kan voorkomen dat je problemen ondervindt met je hond. In vele gevallen kan dit gemakkelijk opgelost worden door een aantal zaken anders aan te pakken. In sommige gevallen moet er verder worden gekeken waar de problemen vandaan komen en hoe dit opgelost kan worden. Sommige problemen komen voort uit meerdere factoren, in dat geval moet de oplossing voor deze problemen ook anders benaderd worden.

Aanpak

Hoe je het ook went of keert, gedragsproblemen los je alleen goed op, door te achterhalen waar de problemen vandaan komen en deze bij de kern aan te pakken. Ook al duurt dit misschien iets langer, uiteindelijk gaat het om de problemen voorgoed op te lossen zonder “negatieve bijwerkingen”!!!

 

Negatieve hulpmiddelen

Met negatieve hulpmiddelen kom je misschien aan een beterende hand/of gaat dit soms wel iets sneller, maar heeft uiteindelijk ook altijd een negatieve keerzijde! Negatieve hulpmiddelen geven alleen aan wat je NIET wilt en niet wat je WEL wilt!

 

Consult

Door middel van een consult (bezoek aan huis) kan ik aangeven hoe de situatie er uitziet. Ik kan dan aangeven waar de problemen vandaan komen en adviseren en uitleggen hoe je de problemen “te lijf kunt gaan”. Tevens kan ik zaken aanleren of oefeningen laten doen om zo meer grip te krijgen op je hond. Natuurlijk kun je na een consult ook altijd contact opnemen via telefoon of mail voor nog eventuele vragen en/of problemen. Soms is het nodig het een en ander aan te passen, tactiek te wijzigen of helpen te ondersteunen. In de meeste gevallen is er maar 1x een consult nodig, maar we bieden een brede nazorg.

 

Werkwijze

Voordat je een consult aan huis krijgt stuur ik allereerst een vragenlijst naar je toe. Deze vul je/jullie in en stuurt het retour. Na de antwoorden te hebben bestudeerd neem ik weer contact op met een advies om via een consult aan huis, een training of spelenderwijze de problemen aan te pakken. Daarna kunt je beslissen of je het advies wilt volgen of niet.

 

Wil je advies betreft problemen bij je hond?

Stuur dan je wensen vrijblijvend naar; a1hondenschool@ziggo.nl en omschrijf in het kort om welk probleem het gaat. Vermeld gelieve ook even je gegevens en die van je hond (ras, leeftijd, sekse etc.).

 

Wij helpen je "natuurlijk" bij gedragsproblemen!